De Yorkshire Terriër

puppycursus

Yorkie puppies zijn erg kwetsbaar. Door hun kleine formaat kunnen ze gemakkelijk gewond raken, of als ze een fout maken, kunnen ze gedood worden. Een puppy mag nooit zonder toezicht alleen worden gelaten om te spelen of rond te lopen in huis.

Een puppy moet altijd in een kooi of bench worden gehouden, en ook nooit zonder toezicht alleen worden gelaten.

Let altijd op tekenen van bijten, en zorg ervoor dat uw puppy de nodige ‘ins en outs’ krijgt op het gebied van socialisatie en training.

De Yorkshire Terrier is een van de meest populaire hondenrassen in de VS en het VK. Het is een kleine, liefdevolle hond, die de aandacht en genegenheid van zijn eigenaar en gezin op prijs stelt. Ze zijn een fantastische schoothond, en een hond die uitzonderlijk slim is en snel leert.

Yorkies worden meestal zo’n 15 jaar oud. Hoewel ze steeds populairder, zoals veel nieuwe eigenaren zijn nog maar net het vangen van wind van deze gepassioneerde ras. Zoek en koop uw Yorkshire Terrier daarom zo vroeg mogelijk, liefst voordat ze erg temperamentvol worden en zich vooral hechten aan iemand in het gezin, in plaats van aan andere huisdieren. Als u overweegt een Yorkie aan te schaffen, doe dan goed onderzoek, want dit ras is niet voor iedereen aan te raden.

Wat training betreft, kunnen Yorkies vrij moeilijk zijn, want ze reageren goed op stevige training en als het op gedragsproblemen aankomt, kunnen ze niet worden omgekocht. Daarom, als je een minder assertieve hond wilt, dan is deze hond niet voor jou. Echter, voor de hond die je graag uitdaagt of die een sterke onafhankelijke inslag heeft, dan zijn ze de perfecte metgezel.

Yorkies zijn ook potentieel gevaarlijk, omdat ze zo klein zijn. Zorg er daarom voor dat u uw hond in een openbare ruimte een muilkorf omdoet, of dat u hem aan de lijn houdt om hem onder controle te houden.

De Yorkshire Terrier heeft ook dagelijkse beweging nodig, maar ze hebben zo’n geweldige energie en zijn erg gretig om te behagen. Daarom zijn ze een perfecte kandidaat voor een fitness junkie. Echter, zoals veel terriers kunnen ze een frustrerende gewoonte ontwikkelen om te keffen naar bepaalde levenloze objecten, zoals de grasmaaier. Daarom zijn ze niet aan te raden als je probeert om iemand na te jagen. We hebben ook informatie voor mensen die achter deze schattige schepsels aan willen rennen en de achtervolging willen doen, in welk geval u een verbaal commando zult willen gebruiken, om de achtervolging te stoppen, aangezien Yorkies echt goed zijn in het gebruiken van hun ogen (in tegenstelling tot hun neus).

In andere gevallen kunnen Yorkshire Terriers zulke lieverds zijn dat u misschien niet de wetten van de astma op hen wilt toepassen. Als u bijvoorbeeld in een gebied woont waar het veel waait of regent, zult u merken dat uw hond meestal een rode of roze vacht heeft, in plaats van een witte. Hoewel dit een mooie visuele weergave van de hond kan zijn, is het niet geweldig om hem te beschermen tegen de elementen, vooral als je in een zeer zwaar klimaat woont.

Al met al is de Yorkshire Terrier een geweldige metgezel die een lange geschiedenis en verhaal te vertellen heeft, en een schattig huisdier om bij te passen. Natuurlijk moeten we potentiële eigenaren hier waarschuwen dat de charmante, woeste, en over-the-top persoonlijkheid van dit ras soms overweldigend kan zijn, dus dit is zeker niet het ras voor iedereen. Maar als u op zoek bent naar een trouwe metgezel die u nooit in de steek zal laten, altijd klaar is om te spelen, en een ongelooflijke waakhond is, dan zou de Yorkshire Terrier wel eens de perfecte hond voor u kunnen zijn.

Leave a comment

Your email address will not be published.