Hoe begin ik met de training van mijn hond

Anti trektuig hond

Ik heb besloten om een hond in huis te nemen, maar ik wil weten waar ik rekening mee moet houden als ik begin met het trainen van mijn hond. Is trainen werken, of trainen spelen? Hoe weet ik waar ik naar uitkijk, als ik mijn hond ga trainen? Moet ik wel de tijd nemen uit mijn drukke schema om even naar mijn hond of puppy te kijken als hij me zijn hondenblik geeft, omdat hij hondensnacks wilt? Beschouw ik mijn hond als een bezit of gewoon als een speeltje? Ben ik bereid te leren wat ik moet begrijpen voordat ik zelfs maar begin hem te trainen? Ben ik bereid om te luisteren naar al het lawaai en geworstel dat gebeurt voordat hij leert wat ik wil? Laat ik mijn puppy winnen?

Puppy’s trainen is veel werk. Ga ik het alleen doen? Als mijn hond gaat uitgroeien tot een

blaffer wordt, niet reageert als ik hem roep en voortdurend opstandig is, hoe kan ik dan ooit een goed gemanierde hond hebben? Het antwoord is simpel: als je een puppy op de juiste manier traint, kom je op het pad van een hond die zowel een plezier als een wonder is. Eentje die je doet afvragen wat het is dat je juist gedaan hebt om hem te krijgen. Ben ik hier echt klaar voor?

Ben ik bereid te luisteren naar al het lawaai dat hij maakt en meegenomen te worden voor een knuffel? En kan ik het me veroorloven om ‘s nachts wat slaap te verliezen door me zorgen te maken over hoe het met hem gaat als hij niet bij zijn waterbak is en wordt aangevallen door andere, hongerige wilde dieren? Het antwoord op deze vraag is absoluut een duidelijk NEE! Dus laten we eens een kijkje nemen op het proces van het krijgen van de hond die je altijd al wilde, en het doen op de juiste manier.

Beslissen over wat je leuk vindt aan je hond.

De belangrijkste factor bij het kiezen van een puppy zal de persoonlijkheid van de puppy zijn. Hoewel een kleine hond aantrekkelijk lijkt, is het misschien niet zo eenvoudig als u denkt. Hoewel de meeste mensen het gevoel hebben dat ze alleen voor de eerste, tweede of derde keer een kleine hond hoeven te kiezen, moeten ze toch wat dieper in het ras kijken. Dit is waar een professionele hondenfokker van vitaal belang is. Als u een uitmuntende puppy wilt, zoek er dan een die compatibel is met en opgevoed wordt in een gezinshuis. De puppy moet niet te vroeg uit zijn nest worden gehaald. Hij moet een goede persoonlijkheid hebben. Maar hij moet niet te bang lijken voor alledaagse huishoudelijke handelingen, bijvoorbeeld wassen en eten. Als hij lijkt te blaffen om de kleinste dingen zoals koekjeswikkels, draad en plastic, dan moet hij heel goed gesocialiseerd worden en beschermd worden tegen ruw spel, harde geluiden en voortdurende beweging. Dit is waar deskundigen van mening verschillen. Sommigen zeggen dat je maar één gezinslid nodig hebt om het goed te doen, namelijk je kinderen. Maar dat gezegd hebbende, alle puppies hebben tijd nodig om het leven te leren kennen en hebben voortdurende interactie met hun familie nodig. Als u besluit om een tweede of derde puppy te nemen als hij helaas oud is, is dit niet aan te raden. Dit komt omdat jonge kinderen de neiging hebben ruw met dieren te spelen en soms te prikkelbaar worden. Soms gaan hun kleine lichaampjes de puppy pijn doen en de kans dat er iets ergs gebeurt is erg groot. Stelt u zich een meisje van 2 jaar voor en u kunt duidelijk zien hoe de hond en het kind op elkaar zullen reageren. Dit overkomt mij persoonlijk wanneer ik een Cairn Terrier en een Maltezer puppy bezit. Ze zijn allebei zo zachtaardig om ons heen, maar mijn tweejarige heeft de puppy alleen als ze lekker op de grond ligt, wat de hele tijd lijkt te zijn. Ze is dus heel wat zachter dan mijn maltezer en zou haar geen pijn doen. Maar ze zou wel schrikken en gestoord worden als ze plotseling onverwacht een andere hond tegenkomt. Ik realiseer me nu pas dat als ze mijn nieuwe hond aan het smoren is, ze waarschijnlijk ook verbaasd is dat hij bij haar op bezoek komt.

De keuze tussen meedoen aan shows of werken met de AKC of UKC zal afhangen van de plaatselijke wetgeving over welke vereniging de hond krijgt. Als je in de buurt van Warningshireshireva Scotia woont, raad ik je sterk aan om de UKC te overwegen. Hun doelen zijn beter en ze hebben leden die zeer begaan zijn met het lokale gebied. ader door het hebben van goed doorgewinterde keurmeesters die genieten van het bespreken van alle aspecten van het showen van honden en de hond shows in een rigoureus eerlijk enatories. Hun website is beschikbaar ophttp://www.akc.org.uk bij voorkeur met een Google-link naar deze site voor al uw informatie. Wij raden u aan een hard copy van uwencing te sturen naar: constipationia.org.uk 426 Independence Drive, SASKasteriver Street, Samuraikennels.punisk.wyoming locationand a excelsior.org.uk Dit is het nummer om te bellen voor uw referentie voor een redelijke tariefkaart om een nieuwe leden te krijgen. Alle informatie.

Leave a comment

Your email address will not be published.