Hoe om te gaan met Puppy Scheidingsangst

puppycursus

Ik heb besloten om weer een dagelijkse blog bij te houden, gewoon om op de hoogte te blijven en ook om hopelijk te helpen wat van de stress te verlichten die veel van mijn collega-diereigenaren moeten voelen als het gaat om het omgaan met puppy verlatingsangst. Mijn doel is om zeker te helpen verlichten van de stress die u door uw huisdier.

Puppycursus verlatingsangst is de eerste huidziekte die ik zelf ooit ben tegengekomen in mijn carrière, maar natuurlijk als hondentrainer heb ik veel eigenaren van gezelschapsdieren gezien en geholpen die gekwetst waren door deze aandoening.

Zoals we weten zijn honden sociale dieren en wanneer je ze alleen laat ervaren ze hetzelfde soort psychologische angst als wij mensen.

Een tijdje geleden ontmoette ik een trainer die mensen waarschuwde dat wanneer ze hun honden alleen in huis laten, ze hen de verkeerde boodschap geven, dat honden het nodig hebben en verdienen om alleen te zijn. Is het niet zo dat wanneer je hond verlatingsangst heeft, het niet alleen alle training teniet doet die je hem gegeven hebt, maar dat je zelf ook 40% van de reden bent waarom je hond al die angst heeft?

Inderdaad, de boosdoener ben jij, en ik kan niet veranderen wie je vriend door de jaren heen bent geweest. Ik heb wel een paar tips die ik graag met u wil delen, en waarvan ik heb gemerkt dat ze mijn eigen honden hebben geholpen om verlatingsangstproblemen te overwinnen.

Zoals met alles in het leven geldt: voorkomen is beter dan genezen, dus stap één is een stap terug doen en begrijpen dat uw hond niet overstuur is door uw afwezigheid omdat hij bang is. Stap twee is om te leren hoe u uw hond kunt helpen zich aan te passen aan zijn tijd alleen. Ik adviseer altijd dat een ruime hoeveelheid speelgoed, en vrolijke vocale aanmoediging een goed begin is. Ik heb gemerkt dat een vrolijke toon wonderen doet, en dat een vermoeide of uitgeputte hond veel minder snel van streek raakt. Ik heb ontdekt dat het spelen van een radio op een laag volume een vergelijkbaar effect heeft als een vrolijke stem. Als laatste redmiddel kan het uitschelden van je hond een manier zijn om het probleem tegen te gaan. Dit is eigenlijk heel effectief, en is wat ik gebruik op mijn eigen honden. Een “boze” stem vergezeld van een uitscheldende toon krijgt meestal de aandacht van de hond. Ik baseer het uitschelden op het gedrag dat de hond vertoont en richt de aandacht van de hond op iets positiefs. Dit werkt heel goed, en moet worden toegepast in plaats van de hond uit te schelden als een “snelle oplossing” voor verlatingsangst wanneer je er niet bent. Op deze manier “straft” u de hond niet, maar toont u de hond een alternatief gedrag dat hij kan doen als u er niet bent, wat de hond aanmoedigt om minder te reageren op uw afwezigheid.

Met een paar tips en veel geduld, kunt u uw hond zijn aandacht te richten weg van uw afwezigheid en op iets positiefs en belonen. Dit is zeker geen snelle oplossing, maar met behulp van dit eenvoudige concept, kunt u ijverig bewezen trainingstechnieken toepassen om het gedrag van uw hond te veranderen.

Leave a comment

Your email address will not be published.