Wat is hondentraining?

Hondenschool Roosendaal

Wat is hondentraining?

Hondentraining is het proces waarbij een hond wordt geleerd om zich in allerlei situaties goed te gedragen. Het gaat meestal om gedragsaanpassing en allerlei vormen van gehoorzaamheid die van uw hond een verantwoordelijke en fantastische metgezel zullen maken.

De meeste mensen denken dat trainen alleen om pijn draait. Dat zou een grote vergissing zijn, want het gaat om positieve bekrachtiging. U moet ervoor zorgen dat uw hond steeds wordt beloond voor goed gedrag, waardoor hij goed reageert en eerder geneigd zal zijn dat gedrag te herhalen. Als u weet hoe, kunt u effectief communiceren met uw hond.

Het belangrijkste is dat u consequent bent. Je moet jezelf afvragen of jij en je hond het eens zijn met de regels die je aan het aannemen bent. Als het antwoord nee is, dan moet u teruggaan en opnieuw beginnen, maar consequent zijn is de sleutel.

Hoe kies je een honden gehoorzaamheidsschool?

Het eerste wat u moet doen is aanbevelingen krijgen van mensen die u kent. Vraag het uw plaatselijke dierenarts, trimsalon, fokker, vrienden en andere hondenbezitters. U kunt ook een hondentrainer of gedragstherapeut vragen.

Het is ook een goed idee om online te gaan om te zien welke honden gehoorzaamheid scholen lokaal beschikbaar zijn. U kunt filteren lokale scholen om degenen die binnen rijafstand.

Welke soorten honden gehoorzaamheidsscholen bestaan er?

Er zijn in principe twee soorten gehoorzaamheidsscholen voor honden in West-Belgiƫ. De eerste is gebaseerd op de principes van behandeling en beloning. Dit betekent dat de hond een positieve aanwijzing krijgt telkens hij iets doet wat gewenst is.

De andere maakt gebruik van op correctie gebaseerde training. In dit programma worden de honden gestraft voor het overtreden van een bepaalde regel. Maar u moet niet denken dat alleen de hond er baat bij heeft. Ook de eigenaar zal baat hebben bij deze training.

Hoe oud moet de hond zijn?

U moet niet overwegen een puppy te nemen als u niet genoeg tijd hebt om hem te trainen. Overweeg de aanschaf van een hond als u klaar bent voor de verbintenis.

Wat zal de duur van de opleiding zijn?

Het trainen van een hond kan maanden duren als u hem betrouwbaar wilt maken. Het kan ook een jaar duren als u kiest voor professionele training.

Je moet niet aan je buren denken.

Horen ze wat u zegt? Is de hond makkelijk in de omgang? Zal hij een probleem zijn voor uw buren, naast dat hij zijn eigen training nodig heeft? Dit moet je van tevoren controleren.

Zal de hond gesocialiseerd worden?

Als u een hond kiest die zijn eigen training nodig heeft, zult u hem moeten trainen om zich goed te gedragen met zowel mensen als andere dieren. Dit zal helpen zijn stress te verminderen. U moet dit ook overwegen als u wilt dat hij met u naar openbare plaatsen gaat.

U zult moeten denken aan de uitgaven die nodig zullen zijn voor deze opleiding.

Vergeet niet dat u uw hond moet trainen.

Het kan tijd kosten om hem te trainen. U moet consequent zijn in uw regels, zodat hij ze kan leren.

Als uw hond gehoorzaam is, zal hij gelukkiger zijn en openstaan voor training. Hij zal ook leuker worden om mee te spelen.

Het gedrag van uw hond zal verbeteren.

U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat uw hond in uw huis naar het toilet gaat. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over zijn geblaf en gejank in het midden van de nacht. Hij zal weten dat hij u kan vertrouwen en uw bevelen kan opvolgen. Hij zal ook zijn eigen gedrag hebben dat u kunt koesteren.

U zult er meer vertrouwen in hebben dat uw hond u zal opmerken.

Om een diepere communicatie te ontwikkelen, zult u met uw hond moeten werken. Dit zal het mogelijk maken voor hem om meer over u te leren. U kunt proberen het verschil te herkennen tussen een speelse kneep en een agressief gedrag.

Je moet je hond belonen als hij iets doet wat wenselijk is. Disciplineer hem als hij iets ongewenst doet.

Je moet vroeg ingrijpen om complicaties te voorkomen. Als hij bijvoorbeeld begint te graven in de achtertuin, in plaats van in het moerasbos, moet u hem naar een trainingsschool sturen. Op deze trainingsschool zal hij worden getraind om zijn graafgedrag onder controle te houden. Hij zal ook worden getraind om op commando te graven en niet overal te graven. Hij zal leren dat er een grens is die hij niet mag overschrijden.

U moet uw routine veranderen, zodat hij er aan went. Bijvoorbeeld, voordat u gaat slapen, moet u hem niet zoals gewoonlijk mee naar buiten nemen, maar naar een andere plaats, zodat hij aan de verandering went.

Herinner je je die slaap? Wat is dat? Misschien wil hij een tijdje weg. Je moet hem laten slapen voor je hem verlaat. Zo went hij aan zijn slaappatroon en weet hij dat er momenten zullen zijn dat u weggaat.

Wat u ook doet, zorg ervoor dat u een regelmatig schema aanhoudt. Het helpt uw hond en u. Natuurlijk weet uw hond dan precies wanneer u weer thuiskomt, net als de andere gezinsleden in zijn leven.

Leave a comment

Your email address will not be published.